Käytetty tietokone – Miksi kannattaa ostaa

Käytetty tietokone on täysin varteenotettava vaihtoehto uudelle tietokoneelle. Ne ovat halvempia, suurin osa jopa tehokkaampia ja näiden lisäksi vielä ympäristöä kunnioittava investointi. Tässä blogitekstissä avaamme perusjuttuja liittyen käytettyihin tietokoneisiin ja niiden toimivuuteen.

 

Käytettyyn tietokoneeseen liittyy ennakkoluuloja – turhaan

Käytetyistä tietokoneista liikkuu usein vahvoja ennakkoluuloja. Toimivatko ne oikeasti? Ovatko ne nopeita? Onko niillä enää käyttöikää jäljellä? Voiko niihin yksinkertaisesti luottaa?

Nämä kysymykset usein mietityttävät ihmisiä, joilla on tarve uusia tietokone.

Lähtökohtaisesti käytetyt tietokoneet ovat olleet uusina tietokoneina yrityskäytössä 2-4 vuotta ennen kuin ne tulevat meille huollettavaksi ja myytäväksi. Koska tietokoneet ovat olleet yrityskäytössä, niissä on perinteistä markettikonetta huomattavasti enemmän potkua ja kestävyyttä. Uutena ne ovat maksaneet helposti tuhansia euroja.

Vaikka yrityskäytössä kone on voinut olla intensiivisessä käytössä, ei parin vuoden käyttö saa juurikaan vahinkoa aikaiseksi koneen sisällä. Luonnollisesti jos kone on kärsinyt ulkoisia kolhuja, niin se voi vaikuttaa toimivuuteen. Osassa koneista on vähemmän käytönjälkiä ja osassa enemmän.

Jotta vertailu olisi helpompaa, kaikki myytävät tietokoneemme saavat kuntoluokituksen.

A1-luokka: Tuote vastaa uutta
A2-luokka: Sisältää yhden tai useamman lievemmän puutteen
B-luokka: Sisältää yhden tai useamman puutteen
C-luokka: Sisältää yhden tai useamman selkeämmän puutteen

Kenelle käytetty tietokone sopii?

Käytetty tietokone soveltuu lähes mihin tahansa tarpeeseen. Se on äärimmäisen hyvä valinta opiskelijalle, yritykselle tai ihan vain tavalliseen kotikäyttöön. Suoraan sanottuna 400 euroa maksava käytetty yrityskone voittaa uuden samanhintaisen tietokoneen mennen tullen, koska käytetyn yrityskoneen sisukset ovat aivan eri luokkaa.

Käytetty tietokone sopii niin toisen asteen opiskelijalle kuin korkeakouluopiskelijalle. Koulussa harvemmin pyöritetään raskaita ohjelmistoja, vaan konetta käytetään enimmäkseen tiedonhakuun ja kirjoittamiseen. Siihen tarpeeseen käytetty tietokone on täydellinen valinta. Opiskelijan kannattaa tietokonevalintaa tehdessä huomioida koneen liikutettavuus paikasta toiseen.

”Käytetty tietokone soveltuu lähes mihin tahansa tarpeeseen.”

Käytetty tietokone soveltuu myös yrityskäyttöön mainiosti. Tietenkin jos koneelta vaaditaan ultimaattista suorituskykyä, saattaa silloin uudesta koneesta riittää potkua pidemmäksi aikaa, mutta peruskäytössä käytetty tietokone pelittää aivan hyvin. Käytettynä hankittu kone on myös ekologinen teko, koska käytetty kone on aina uutta konetta ympäristöystävällisempi ratkaisu.

Käytetty tietokone taipuu helposti myös satunnaiseen kotikäyttöön. Perustelut ovat pitkälti samoja kuin edellisissä kappaleissa. Jopa pelikäyttöön löytyy käytettyjä tietokoneita, joten esimerkiksi ensimmäistä “vähän parempaa” pelikonetta etsivä henkilö voi saada käytetystä mutta huolletusta laitteesta hyvän pelikoneen erinomaisella hinta-laatusuhteella.

Mitä käytetylle tietokoneelle tehdään?

Huollossa kone puhdistetaan perusteellisesti sisältä ja ulkoa. Mihinkään rakoon ei jää pölyä tai muuta likaa haittaamaan suorituskykyä. Puhdistuksen lisäksi katsotaan että kaikki komponentit ovat kunnossa. Jos niissä on vikaa, ne vaihdetaan toimiviin.

Käytetyt tietokoneet ovat sisältä melko “raskastekoisia”, koska niiden on täytynyt pyörittää yrityskäytössä raskaita ohjelmistoja, joten tavallisten työvälineohjelmien pyörittäminen ei tuota mitään tuskaa. Kaikki nämä sisuskalut tarkistetaan ja uusitaan tarvittaessa.

Kaikki koneemme asennetaan täysin käyttövalmiiksi ja kaikki päivitykset ovat uusinta uutta. Eli koneen voi ottaa suoraan käyttöön ilman mitään asennuksia. Kaikista koneistamme löytyy alkuperäinen aito Windows-lisenssitarra tietokoneen pohjasta tai akun alta.

”Kaikki koneemme asennetaan täysin käyttövalmiiksi ja kaikki päivitykset ovat uusinta uutta.”

Jotta asiakkaan ei tarvitse miettiä kestääkö kone, lyödään kaikille koneille aina 12 kuukauden takuu (akut 6kk). Luonnollisesti koneet kyllä kestävät huomattavasti tuotakin pidempäänkin.

Näin valitset itsellesi sopivan käytetyn tietokoneen

No sitten sen omaan käyttötarpeeseen sopivan koneen valitseminen. Varsinkin jos ymmärrys tietokoneista on vähäistä, kannattaa konsultoida asiasta tietävää tahoa. Jos lähipiiristä ei tällaista henkilöä löydy, voi meidän asiakaspalveluun olla aina yhteydessä. Asiakaspalvelumme auttaa sinua tuotteiden valinnassa, tilauksessa tai takuuasioissa. Vastaamme puhelimitse ja sähköpostitse aukioloaikojen aikana.

Koneita löytyy varmasti tarpeeseen kuin tarpeeseen, ainoa mitä pitää tehdä on että osaa määritellä nämä tarpeet. Tarpeita pohtiessa kannattaa perehtyä kahteen asiaan eli käytettävyyteen ja sisuskaluihin.

Jos konetta on tarkoitus liikutella paikasta toiseen, on luonnollista valita kannettava tietokone. Kannattaa myös huomioida, että kannettavissa voi olla useiden kilojen ja senttien ero mitoissa. Varsinkin jos konetta liikutellaan päivittäin esimerkiksi kodin ja koulun välillä on pienempi ja kevyempi kone parempi vaihtoehto.

Koneen sisällä olevat komponentit voivatkin olla hieman haastavampi rasti ymmärtää, mutta siinäkin riittää, jos tietää kuinka paljon konetta tarvitsee ja millaiseen käyttöön se on menossa.

Käytetyn tietokoneen potkuun vaikuttaa olennaisesti prosessorin teho ja muistin määrä. Jos koneella surffataan verkossa ja käytetään kevyitä ohjelmia (esim Microsoftin työvälineohjelmat), riittää koneeseen mainioista i3-prosessori ja perusmäärä keskusmuistia (4GB).

Hieman kovempaan käyttöön ja raskaampien ohjelmien pyörittämiseen vaaditaan sitten jo i5-prosessori ja 8GB:n keskusmuisti. Järein painoluokka on sitten i7-prosessorilla varustetut tehokoneet joissa muistiakin riittää jopa 32GB. Nämä koneet ovat tehty pyörittämään raskaimmatkin suunnitteluohjelmistot.

Jossain määrin myös räätälöidyt ratkaisut ovat mahdollisia. Jos haluat koneeseen esimerkiksi isomman kiintolevyn, ota siinä tapauksessa meihin yhteyttä ennen ostoa.

Yhteenveto – käytetty tietokone on järkevä valinta

Yhteenvetona käytetty tietokone on erinomainen vaihtoehto uudelle tietokoneelle. Samalla rahalla saa huomattavasti tehokkaamman laitteen, jossa käyttöikää on vielä runsaasti jäljellä.

Yrityskäytössä olleissa koneissa on vielä runsaasti tehoa ja käyttöikää jäljellä, joka sitten vielä varmistetaan perusteellisella huollolla, puhdistuksella ja ohjelmistojen asennuksilla sekä päivityksillä.

Käytetty tietokone soveltuu moneen eri tarpeeseen niin kotiin, kouluun tai työpaikalle. Se on myös ympäristön kannalta hyvä ratkaisu.

Tunnista tarpeesi ja etsi siihen sopivin laite edulliseen hintaan. Tilaa ja maksa kone verkkokaupassa. Odota 2-4 työpäivää ja käytetty tietokone saapuu ilman toimituskuluja. Ota kone samantien käyttöön.

Tutustu tästä käytettyjen kannettavien tietokoneiden valikoimaamme ja löydä itsellesi paras ratkaisu.

Tästä löydät myös käytetyt pöytäkoneemme.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Tilaa uutiskirje ja saat sähköpostiin 5% alekoodin

Tilaa uutiskirje ja saat sähköpostiin 5% alekoodin