Yhteystiedot

Mikko Väisänen

Jarkko Väisänen

Niko Makkonen

Yhteystiedot

asiakaspalvelu@tietokoneliike.fi

020 765 9390
(8,35 snt/puh + 16,69 snt/min)

VVA Systems Oy / Neuvonen Palvelut
Olavinkatu 53, 57100 Savonlinna
Y-tunnus: 2827619-9

Aukioloajat:
Ma-pe 8 – 16
La ja su suljettu

Katso kartalla

Ota yhteyttä

Meidän jengi

 

Kaikki alkoi kaveriporukasta. Oli vuosi 2017 ja olimme työkavereita Antennineuvonen.com-nimisessä tietotekniikka-alan yrityksessä. Tiesimme, että tällä porukalla uskallamme hypätä suurempaankin haasteeseen. Niinpä teimme rohkean ratkaisun: ostimme yhdessä työnantajayrityksemme liiketoiminnan ja heittäydyimme toden teolla tietotekniikan, antenniurakoinnin, valvontakameroiden ja av-ratkaisujen maailmaan.

Idealamppu syttyy

 

Kun uudessa yrityksessämme tuli ensimmäisen kerran aika täydentää tietokonevarastoja, Jarkko heittikin ilmaan radikaalin ajatuksen: “Mitäs, jos kokeiltaisiin käytettyjä koneita?” Mikko pudisteli päätään ehdotukselle. Jarkko sai toiset lopulta suostumaan kokeiluun sillä ehdolla, että ”mitään kirpputoria tästä ei kyllä tehdä”. Ensimmäiset käytetyt koneet tuottivat kuitenkin jymy-yllätyksen. Asiakkaat, varsinkin opiskelijat, löysivät ne heti valikoimastamme. Uutena ostetun halpiskoneen sijaan he saivat meiltä nyt laadukkaan kierrätetyn koneen, jonka teho riittää kaikkeen, mihin tarvitaan, huomattavasti halpiskonetta halvemmalla. Huomasimme pian, että keskustelut asiakkaiden kanssa ohjautuivat jatkuvasti käytettyihin koneisiin, ja uudet koneet tuppasivat jäämään varastoon. Jouduimme toteamaan vanhaa Kummeli-vitsiä mukaillen, että “Käytetyt viedään käsistä!”

Yritysasiakkaille ylivoimainen vaihtoehto

 

Lopullinen läpimurto koneiden kierrätyksessä tapahtui, kun yritysasiakkaat löysivät ne. Totta kai myös yritykset huomasivat fiksummaksi ostaa tarvitsemansa tehokkaat koneet käytettynä 400€/kpl kuin vastaavat uudet laitteet 2500€/kpl. Kierrätettyjen koneidemme käyttöönotto on myös yritysasiakkaille helppoa ja nopeaa: ne tulevat postissa parissa päivässä käyttövalmiina ja viimeisen päälle asennettuina. Kaikille kierrätetyille koneille tarjoamamme vuoden takuu tuo ostoturvan. Pitkäaikainen asiakkaamme Heikki Leskinen Taloustieto HL Oy:stä toteaa tosin, että takuuasioita ei ole tarvinnut kanssamme ottaa esille koskaan. “Ihan täydellinen luottamus on”, Leskinen toteaa.

Yritysasiakkaiden myötä käytettyjen koneiden myynti lähti nousukiitoon. Kahden vuoden jälkeen laskimme, että olimme myyneet 500 käytettyä tietokonetta pelkästään Savonlinnassa: kuinka paljon ostajia kierrätetyille koneille olisikaan verkossa? Suunta seuraavalle askeleelle oli selvä. Jarkon puolivakavasti ilmaan heittämä idea oli sittenkin tehnyt Mikon humoristisesta pelosta totta. Maaliskuussa 2019 avautui asiantunteva ja luotettava kierrätettyjen tietokoneiden verkkokauppa Tietokoneliike.fi.

Kohti ekologisempaa huomista – laadusta ja palvelusta tinkimättä

 

Nyt meille tulee käytettyjä tietokoneita suurina 100 kpl erinä. Kaikki koneet asennetaan, puhdistetaan ja tarkastetaan ennen myyntiin laittamista. Haaste isojen tietokonemäärien kunnostamisessa tuntui aluksi suurelta, mutta haasteet saavat kehittymään. Olemme kehittäneet hyvät ja nopeat prosessit koneiden kuntoon laittamiseen, ja alkukiirettä on seurannut järjestelmällinen, ammattitaitoinen toiminta. “Alalla on paljon sellaista niin sanottua osaamista, joka ei ole osaamista”, toteaa vakiasiakkaamme, maakuntaneuvos Jarkko Wuorinen Saimaan Kotirenkaasta. Wuorisella on kotitoimisto haja-asutusalueella, missä toimivat yhteydet eivät ole itsestäänselvyys, ja siksi hän arvostaa nopeaa ja tehokasta palvelua ja ammattitaitoista digiapua. “On ollut hyvää palvelua, ja kun mulla on ollut joitain haasteita, niin ne on hoidettu nopeasti”, Wuorinen kertoo. “Me ollaan tyytyväisiä palvelun toimivuuteen, ja hinta-laatu-suhde on heillä hyvä.”

Kokonaisvaltaista, toimivaa palvelua arvostaa myös Taloustieto HL:n Leskinen. “Me ollaan täysin riippuvaisia. Jos esimerkiksi internet putoaa tai koneet eivät toimi, niin palvelun pitää olla nopeaa. Muuten meillä hommat seisoo täällä, ja ihmiset on tumput suorina. Jos tulee ongelmakohtia, ne ratkaistaan nopeasti.” Leskinen vaihtoi pari vuotta sitten tarvitsemansa alihankintapalvelut ja teknisen tuen tarpeet toiselta palveluntarjoajalta meille, ja on tyytyväinen muutokseen. “Hyvin palvelualttiiita kavereita”, hän sanoo. “Ymmärtävät asiakkaiden tarpeet. Asenne on kohdallaan heillä.”

Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota niin yksityis- kuin yritysasiakkaillemme luotettavan ja helpon tavan tehdä kestäviä valintoja – järkevästi, ekologisesti ja ennen kaikkea asiakkaan rahoja säästäen.