Käytetty tietokone sopii myös yrittäjälle

Tietokone on monen pienyrittäjän tärkein työväline ja usein juuri kannettava tietokone on yrittäjälle kuin liikkuva toimisto, jolloin työt onnistunut missä vain. Markkinoilla tietokoneita on jokaiseen tarpeeseen ja sen vuoksi myös pienyrittäjän kannattaa määritellä omat käyttötarpeensa ennen ostopäätöstä. Tähän blogikirjoitukseen listasimme muutamia huomioita, joita pienyrittäjän kannatta miettiä ennen tietokoneen hankintaa.

Valitse tietokone oman käyttötarkoituksen mukaan

Onnistuneen ostopäätöksen takana on tuotteen sopivuus käyttäjälle. Pienyrittäjän tulee miettiä hyvin peruslaatuisesti mm. mitä tietokoneeltaan haluaa ja missä tietokonetta pääasiassa käyttää. Tietokoneen käyttötarkoitus vaikuttaa niin fyysisiin kuin myös teknisiin ominaisuuksiin. Tarpeiden kartoittaminen edesauttaa myös, ettei tarvitse maksaa sellaisista ominaisuuksista, joille ei ole käyttöä. Tuotteen vastatessa työtehtävien vaatimuksia on töiden tekeminen mielekkäämpää ja tehokkaampaa.

Mieti seuraavia kysymyksiä ennen tietokoneen hankintaa

  • Missä käytän tietokonettani? Tietokoneelta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia tien päällä liikkuessa ja toimistolla ollessa.
  • Millaisia ohjelmia käytän? Sähköposti ja kuvan- tai videomuokkausohjelma tarvitsevat erilaisia ominaisuudet.
  • Millaisista ominaisuuksista pidän? Pitkä akun kesto vai isompi näyttö.

Kartoittaessa omia tarpeita ja laitteen käyttötarkoitusta saadaan usein selville millaisia ominaisuuksia tietokoneelta toivotaan ja kuinka paljon suorituskykyä nämä vaativat. Yrityskäyttöön suunnattuja tietokoneita pystyy usein muovaamaan omaan käyttöön sopivaksi vielä tulevaisuudessakin, vaikka käyttötarkoitus olisi muuttunut.

Yritystietokone vai kuluttajan tietokone?

Erilaiset elektroniikkakaupat myyvät kuluttajille suunnattuja tietokoneita, joten miksi emme suosittele yrittäjää ostamaan tällaista todennäköisesti hieman halvempaa tietokonetta? Yksi merkittävin ero yrityksille ja kuluttajille suunnattujen tietokoneiden välillä on rauta, eli mistä tietokone on rakennettu. Yrityksille suunnattujen tietokoneiden runko on pääsääntöisesti tehty raudasta – kun taas kuluttajille suunnattu muovista. Runko suojelee tietokoneen komponentteja ja on helppo päätellä kumpi materiaali tekee työnsä paremmin.

Tietokoneiden komponenttien sijoittelussa on myös eroja. Yritystietokoneiden komponentit on suunniteltu pääsääntöisesti niin, että niitä ovat mahdollista vaihtaa ja varaosien hinnat ovat kohtuullisia. Kuluttajien markettitietokoneet ovat usein jo tehtaalla ajateltu kertakäyttöisiksi, jolloin joko osat ovat hankalia vaihtaa tai varaosat ovat kalliita. Usein kuluttajille suunnattujen tietokoneiden korjauskustannukset ovatkin komponenttien sijoittelun tai varaosien hintojen vuoksi niin suuret, ettei tietokonetta kannata korjata. Yritystietokoneiden varaosien alhaisempi hinta johtuu mallien valmistuksen suuresta määrästä sekä siitä, että varaosia valmistavat myös kolmannet osapuolet. Kuluttajille uusia tietokonemalleja ilmestyy kuin sieniä sateella ja tämän vuoksi myöskään kaikkiin koneisiin ei ole varaosia tarpeeksi saatavilla.

Osien vaihdettavuudessa on suuriakin eroja. Vaikka varaosia olisikin tarjolla kuluttajatietokoneisiin on näiden sisus usein tehty niin, ettei osia pystytä vaihtamaan. Kuinka monessa tietokoneessa olet nähnyt huoltoluukun? Yritystietokoneista tämä usein löytyy, koska tietokoneen suunnittelussa on otettu huomioon huollettavuus ja tietokoneen muunneltavuus.

Katse ominaisuuksiin

Silmissä vilisee suuret numerot ja komponenttien nimet ovat siansaksaa. Useille tuoteselostuksissa olevat numerot eivät kerro mitään. Tämän vuoksi kiinnitä ainakin näiden osien ominaisuuksiin huomiota, kun etsit tarpeisiisi sopivaa tietokonetta.

Suoritin
Yrityskäyttöön riittää mainiosti useissa tietokoneissa oleva Intelin Core-sarja. Intelin i5-suoritin on yleinen kompromissi, kun etsitään tehokasta mutta akun kestävää vaihtoehtoa. Tämä myös riittää hyvin peruskäytön ohella kuva- ja videoeditointiin. Core-sarjan i7-suoritin on tehokäyttöön suunnattu, joka sopii mm. videoeditointiin, 3D-työskentelyyn ja ohjelmointiin.

Keskusmuisti, eli RAM
Keskusmuisti takaa tietokoneen toimivuuden, kun tarvitaan useita ohjelmia yhtäaikaisesti. Mitä enemmän keskusmuistia tietokoneessa on, sitä sulavammin tietokoneella työskentely sujuu. Minimimääränä yritystietokoneissa voidaan pitää 8 gigatavua.

Tallennustila
Tallennustilaa eli kovalevyä käytetään nimensä mukaisesti tiedostojen ja ohjelmien varastointiin. Nykyään tallennustilan koon sijasta on hyvä tietää kovalevyjen ominaisuuksien erot. Kooltaan isompi HDD-kovalevy soveltuu hyvin varastointitilaksi, mutta hidastaa tietokonetta ja ohjelmien latausta. SSD-kovalevyn tallennustila on pienempi, mutta levy on nopeampi ja hiljaisempi.

Näytönohjain
Erillisiä näytönohjaimia kannettavissa tietokoneissa näkee vähemmän, sillä nämä ovat usein integroitu suorittimeen. Erillisen näytönohjaimen hyödyt tulevat työkäytössä esiin eri työtehtävissä kuten kuvankäsittelyssä ja editoinnissa.

Onko merkillä väliä?

Aikaisemman huonon ostokokemuksen vuoksi meille kaikille tulee ennakkoluuloja joitakin merkkejä kohtaan. Tietokoneissa niin Lenovo kuin HP valmistavat tietokoneita yrityksien ja kuluttajien käyttöön. Täytyy siis muistaa, että pelkkä tuotemerkki ei ole takuu hyvästä, vaan mallien rungot ja komponentit vaikuttavat merkittävästi laatuun.

Olemme koonneet verkkokauppaamme kattavan valikoiman laadukkaita yrityskäyttöön suunnattuja tietokoneita. Valikoimme verkkokauppaan tuotteet näiden komponenttien ja materiaalien perusteella. Tutustu verkkokauppamme valikoimaan tästä. Voit myös aina olla suoraan meihin yhteydessä, sillä autamme mielelläni asiakkaitamme löytämään juuri heille täydellisen tietokoneen.

Tutustu tästä yrityskäyttöön sopivien käytettyjen tietokoneiden valikoimaan ja löydä itsellesi tehokas ja ekologinen työkone edullisesti!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Tilaa uutiskirje ja saat sähköpostiin 5% alekoodin

Tilaa uutiskirje ja saat sähköpostiin 5% alekoodin